Започна приемът по подмярка 4.1.2. от ПРСР за подпомагане развитието на малките стопанства

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 18 септември

Започна приемът по подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Целта на подпомагането е да се подобри икономическата устойчивост на малките стопанства  чрез преструктуриране и развитие на наличните им материални мощности и въвеждането на нови технологии за повишаване качеството на продукцията. Към целите на подмярката се отнасят и опазването на компонентите на околната среда,  спазване стандартите на ЕС, както и подобряване на условията в земеделските стопанства.

Подпомаганите дейности по процедурата са свързани с повишаване на енергийната ефективност и производство на биоенергия за нуждите на земеделските стопанства, както и инвестиции в машини, оборудване, съоръжения за опазване на околната среда и др.

Общият размер на средствата, предоставени по процедурата възлиза на близо 10 млн. лева.

Условията за кандидатстване, изпълнение и приложенията към тях са публикувани на интернет страницата на Министерство на земеделието, храните и горите: www.mzh.government.bg  и на  Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН) на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 18 септември 2020 година.