Какво ще бъде времето през новата седмица?

Животът

20-07-2020, 08:32

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Слънчево и тихо ще е времето днес

Какво ще бъде времето през почивните дни?

През деня облачността ще се разкъсва и намалява

Днес облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време. В Североизточна България все още ще има валежи от дъжд, които до обяд ще спрат. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, информира Нова тв.

Над планините облачността преди обяд в повечето райони ще е значителна и на места главно в Стара планина ще има слаби валежи от дъжд. През деня облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по високите и открити части и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-значителна преди обяд и на отделни места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 26°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във вторник и сряда времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, главно в часовете след обяд, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, във вторник от северозапад, а в сряда - от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

От четвъртък до края на седмицата над Източна България ще се задържи слънчево. Над Западна България ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Там и дневните температури ще са с два-три градуса по-ниски спрямо предишните дни.