Зам.-просветният министър: Началото на учебната година ще бъде присъствено - pleven.utre.bg

Зам.-просветният министър: Началото на учебната година ще бъде присъствено

20 юли 2020, 12:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    архив

На този етап няма еднозначен отговор на въпроса дали учениците ще носят предпазни маски

Началото на учебната година ще бъде присъствено. Това каза в ефира на bTV зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Решението е взето на заседание на отрасловия съвет със социалните партньори и работодателските организации.

„Най-добрият начин е присъственото училище. Елементите, освен да предаваш знание - на социализация, на това да общуваш няма - как да се получат по друг начин“, на мнение е Михайлова.

За да се разсеят притесненията на родителите, ще има рамка, в която всяко училище ще трябва да вземе съответните предпазни мерки.

„Когато се дезинфекцира и се взимат всички мерки, мисля, че няма да има основание за притеснение“, допълни зам.-просветният министър.

Възможно е часовете да са в блок, което означава, че учениците ще излизат в междучасие в различен период.

На този етап няма еднозначен отговор на въпроса дали учениците ще носят предпазни маски. Който иска, може да го направи, поясни Таня Михайлова.

Учителите също сами ще преценяват дали да носят предпазен шлем или маска.

„В някои училища е възможно да се използват само кабинетите, без които няма как да се проведат часовете. Например кабинетът по информационни технологии. Останалите – например по история, могат да бъдат класни стаи. Тоест да има предвидимост колко ученици в каква класна стая са“, обясни още зам.-просветният министър.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета