Oтложиха още един голям турнир по олимпийско карате

Форумът в Москва е третото събитие от такъв ранг, което бе отложено заради COVID-19

Последното голямо състезание от календара на Световното олимпийско карате бе отмененo заради коронавирус пандемията, съобщава boec.bg. Става въпрос за турнира от сериите „Карате 1-Премиер Лига“, който трябваше да се проведе в Москва.

Мероприятието трябваше да се състои от 2-ри до 4-ти октомври в руската столица, и да бъде последно за настоящия сезон. Организаторите на състезанието обаче са решили, че ситуацията с разпространението на коронавирус все още не е ясна и няма да се рискува с провеждането му. Все още не е ясно за кога се отлага провеждането му, като от Световната карате федерация споделят единствено, че това ще се случи в самия край на календарната 2020-та.

Форумът в Москва е третото събитие от такъв ранг, което бе отложено заради COVID-19. Същата съдба преди това сполетя турнирите в Рабат и Мадрид.

Както вече писахме, националният отбор по олимпийско карате в момента е на поредния си подготвителен лагер. Той се провежда в град Кюстендил, като в него участва и най-добрата ни състезателка Ивет Горанова.