Трима пияни водачи и един без книжка засечени в Плевен

Образувани са производства

На 24 юли в в 21:55 часа в областния град на улица "Сторгозия" до кръгова връзка служители на сектор "ПП" спират за проверка  лек автомобил "Ауди ". Алкотестът на водача – 23-годишен от село Тодорово, е отчел концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

На 27 юли в Първо РУ – Плевен е образувано бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Над 1.2 промила отчел дрегерът при проверка на 29-годишен около 20:40 часа на 25 юли в село Опанец. Водачът се придвижвал с лек автомобил „Опел Зафира“. Издаден е талон за медицинско изследване. 29-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е прокуратурата. Работата продължава разследващ полицай.

На 26 юли около 22.35 часа в град Плевен на улица "Индже войвода" служители при Първо РУ - Плевен спират лек автомобил "Мерцедес Ц 200". Проверка на документите на водача – 23-годишен плевенчанин, е установила, че е зад волана в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява МПС. Изяснило се е, че е наказан за същото деяние по административен ред с наказателно постановление, влязло в сила на 15.10.19 година с решение на Плевенски районен съд. Уведомен е прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл.343 „в“, ал.1 НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 26 юли в 23,39 часа в областния град в  ж.k. "Сторгозия" е засечен 59-годишен зад волана на "Рено 19" в нетрезво състояние.  В хода на полицейска проверка водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство "Дрегер алкотест 7510'', който отчита положителна проба на алкохол над 1.2 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Работата по случая продължава.