Бойко Борисов: В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура - pleven.utre.bg

Бойко Борисов: В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура

29 юли 2020, 13:54 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Бойко Борисов/Фейсбук

"Всеки месец се вижда напредъкът по автомагистрала "Хемус", всичко това се прави за младите хора“, заяви премиерът

"В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура. Всеки месец се вижда напредъкът по автомагистрала "Хемус". Всичко това се прави за младите хора“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира изграждането на участъци от АМ "Хемус" на територията на областите Шумен и Търговище.

С постановление на Министерския съвет от вчера правителството осигури 81 421 062 лв. С тях ще се направят разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ в участъка между Буховци и Белокопитово на територията на областите Шумен и Търговище.

Завършването на отсечката по договор е през 2021 г., но екипите работят изключително мобилизирано и в случай че не възникнат допълнителни затруднения, е възможно строителството да приключи и по-рано от предвиденото.

"Тук беше кал преди половин година. А сега и гредите са сложени“, подчерта премиерът Бойко Борисов при огледа на изграждането на мостовите съоръжения по трасето Буховци-Белокопитово.

В момента по "Хемус" се строи от пътен възел Боаза до разклона Ловеч-Плевен, в подготовка е и изграждането на автомагистралата от двете страни на Велико Търново.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че разкритите по трасето археологически находки се предават на музеите, където ще бъдат изложени, за да се радват българите на богатото ни културно-историческо наследство.

Над 4000 души работят на трасетата на "Хемус". Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.Коментари (1)

Потребител
ОСТАВКА БЕ!
Хвалипръцко!Да не би само ти да правиш магистрали,тулуп такъв.Да си видял някога Меркел,Макрон,Орбан и който се сетиш евролидер да обикаля като шантав с някаква джипка и да се фукляви.Или другите държави живеят в каменната ера и не знаят що е туй асфалт.И кажи нещо за поредният запис,който излезе и за сетен път показа какъв неандерталец ни управлява.
30 юли, 09:34 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета