Къща горя в Буковлък, лек автомобил се запали в Брегаре

Куп пожари в сухи треви и отпадъци през изминалия уикенд

На 31 юли екип на РСПБЗН – Никопол е потушил пожари в отпадъци и сухи треви в село Въбел.

На 31 юли служители от РДПБЗН - Плевен са извършили  технически помощи – съдействие на заседнала възрастна жена в асансьор в областния град на улица "Генерал Гурко" и отстраняване на паднало дърво върху лек автомобил „Ауди-А4“ в Плевен на улица “Димитър Константинов“.

На 1 август 2020 година в 09:04 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Исузу Денвър”. Инцидентът е станал в село  Брегаре до стопанския двор. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение - неизправност в ел. инсталацията на автомобила. Пожарът е бил загасен от собствениците и техни работници в стопанския двор. Пламъците са унищожили предна регистрационна табела, двигателният отсек на автомобила и цялото купе, предни гуми и комплект документи.

На 1 август екип на У ПБЗН - Долна Митрополия е потушил пламъци в отпадъци в град Долна Митрополия на улица „3-ти март” в Стопански двор.

На 2 август екипи на РДПБЗН - Плевен са погасили пожари в запалени сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на град Плевен в местността Орлето, град Гулянци, град Искър, в  град Летница на улица "Странджа", село Божурица.

Около 22 часа бързата намеса на служители от РСПБЗН – Кнежа е спасила един декар иглолистна гора в землището на град Искър. Огънят е тръгнал от небрежност при изгаряне на отпадъци и сухи треви в близост.  

Около 22 часа в землището на Трънчовица бяха мобилизирани 20 доброволци от местната гасаческа група за локализиране и потушаване на пожар край селото. Спасени са смесена гора -  60 дка и гора широколистна - 10 дка.

На 2 август служители от РСПБЗН – Гулянци са уловили змия от стая в обитаема постройка в село Комарево.

На 2 август в град Кнежа късо съединение запали пожар в стопанска постройка - помещение за животни. В 13:15 часа съдействие е потърсено от РСПБЗН – Кнежа за потушаване на пламъците. Огънят е унищожил покривна конструкция – 55 кв.м. Бързата реакция на служителите е спасила сгради, птици и зайци – 30 бр. Пострадали няма.

На 3 август 2020 година в 02:05 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в село Буковлък. Причините за инцидента са в процес на установяване. Пламъците са унищожили  строителни греди – 3 куб.м. и изолация – 15 кв.м. Пострадали хора няма.