Задържаха двама с наркотици на пътя Плевен - Ясен

По случая е образувано досъдебно производство

На 5 август 2020 година около 12:25 часа при извършен обход под моста на река Вит на пътя Плевен – Ясен е установен 24-годишен от село Радишево. До лицето е имало завързана полиетиленова чанта с размери - 27 х 24 х 15 см, съдържаща съцветия от суха зелена тревиста маса с мирис на марихуана, с приблизително тегло около 200 грама, като същата е иззета по надлежния ред. При извършената проверка в мъжа е намерен полиетиленов свитък с размери 3 х 1,5 см, съдържащ зелена тревиста маса, с приблизително тегло около 2 грама, която по негови данни е марихуана. Свитъкът е предаден с протокол за доброволно предаване на полицейските служители.

В хода на извършената проверка в близост до местопроизшествието се е приближил лек автомобил "Шкода Октавия", с чешка регистрация. Водачът след като вижда полицейските служители, обръща посоката на движение и паркира автомобила на земен път в близост до коритото на река Вит. После шофьорът се връща пеша при полицейските служители. Установена е самоличността му – 25-годишен от Плевен. При извършеното претърсване и изземване в паркирания наблизо лек автомобил "Шкода Октавия" са намерени и иззети по надлежния ред електронна везна и метална кутийка, съдържаща полиетиленов плик с 5 броя семена, жълта метална тръбичка, и самозалепващ се полиетиленов плик, съдържащ в себе си 5 самозалепващи полиетиленови пликчета. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.