Синдикат: Учебната година ще започне нормално - pleven.utre.bg

Синдикат: Учебната година ще започне нормално

10 август 2020, 15:11 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

От "Подкрепа" настояват кабинетът да плаща за PCR тестове на учители и ученици

Учебната година трябва да започне редовно, а правителството да поеме разходите за PCR тестове на учители и ученици по препоръка на директора на образователната институция - за това настояват от синдикат "Образование" към "Подкрепа".

В позицията, подписана от лидера на синдикат "Образование" Юлиян Петров, се подчертава, че те няма да допуснат да се отклоняват парите за образование за дейности по превенция и борба с грипни епидемии, дейности, за които носят отговорност финансово държавата и общините, предаде БНР.

Синдикат "Образование" предлага правителството да поеме разходите за PCR тестове на учители, деца и ученици при съмнение и препоръка от директора на образователната институция. В позицията се казва, че Отрасловият съвет, който е най-висшият орган в средното образование, включващ в себе си всички компетентни работещи в образователната система, категорично казва, че учебната година започва редовно и затова е учудващо тиражирането на много варианти за започване на учебната година в българските образователни институции и продължаващoто поднасяне на хипотези относно вариантите за начало.

В позицията се казва, че дистанционното обучение „имаше своя исторически ефект и своите достойнства“, но вече е част от историята. Позицията завършва с призива да се вземат най-разумните и професионални решения и да не се допусне, „нерегламентирано източване на делегирания бюджет, ощетявайки ученици и учители“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета