8 години от създаването си отбелязва АК "Георги Дъков" - Плевен

За това време клубът завоюва над 300 медала от Национални шампионати и турнири, има призове и от международни първенства

8 години от създаването си отбелязва АК "Георги Дъков" - Плевен. Клубът е създаден на 17 август 2012 г. по идея на Галя Николова, подкрепена от племенника на Георги Дъков - Крум Пенчев (също състезател-скачач), нейният брат Бойко Николов, Румяна Цветанова и Пламен Дунчев.

"За времето от създаването му до сега опровергахме прогнозите на някои "приятели", че клубът ни няма да просъществува дълго. Ние не само се представяме отлично, но с всяка изминала година доказваме, че сме на прав път с нашите резултати и медали", сподели навръх празничната дата старши-треньорът Галя Николова. Тя изказва специални благодарности на президента, на управителния съвет, на всички бивши и настоящи състезатели, на всички членове на клуба, както и на всички родители, които са плътно зад АК "Георги Дъков" и го подкрепят.

"За тези 8 години сме завоювали над 300 медала от Национални шампионати и турнири. Имаме медали и от международни първенства. В националните отбори са участвали множество състезатели с призови класирания. Благодаря на всички, които ни подкрепят и се надявам, че и за напред ще оправдаваме доверието.", сподели още една от най-добрите треньорки на хвърляния в България.