Избраха експерт-счетоводители на три общински фирми

Приет е окончателен доклад на ликвидатора на Денталния център

Общински съвет - Плевен, избра експерт-счетоводители за заверка на годишните финансови отчети за 2020 г. на три общински търговски дружества. Приет бе и доклад за дейността на ликвидатора на „Дентален център l - Плевен" ЕООД /в ликвидация/.

В изпълнение на решение на местния парламент от юни тази година три търговски дружества с общинско участие - „Тролейбусен транспорт" ЕООД, „Инжстрой" ЕООД и „Тибор" ЕАД, са внесли предложения за избор на експерт-счетоводители за заверка на годишните им финансови отчети за 2020 г. Представени са и протоколи от комисиите, провели конкурсите и информация с класираните поименно кандидати. В тази връзка и на основание съответните нормативни документи общинските съветници гласуваха избор на  експерт-счетоводители за заверка на годишните финансови отчети за 2020 г., както следва:

- за „Тролейбусен транспорт" ЕООД - Йорданка Виткова;

- за „Инжстрой" ЕООД - Златка Нешева;

- за „Тибор" ЕАД - Йордан Досев.

С друго свое решение местният парламент прие и окончателния счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите и доклад за дейността на ликвидатора на „Дентален център l - Плевен" ЕООД /в ликвидация/. Непогасените задължения на Дружеството, съгласно приложените справки към доклада на ликвидатора, са в общ размер 138 603,31 лв. Те ще бъдат поети от бюджета на Община Плевен от "Резерв за непредвидени и неотложни разходи" в частта „Местни дейности", гласи решението на съветниците. Освобождава се от отговорност ликвидатора на „Дентален център l - Плевен" Веселин Рашков и се дава съгласие за заличаване на Дружеството от Търговския регистър при Агенцията по вписванията.