Плевенчанин е сред финалистите в кампанията "Най-добър млад шофьор на България 2020"

Финалът ще се проведе на 20 септември в кв. "Бояна" до Околовръстен път, гр. София

Плевенчанин е сред 20-те финалисти в кампанията  "Най-добър млад шофьор на България 2020". Неговото име е Християн Русанов - това показва справка със списъка на финалистите.

Рекорден брой участници се включиха в третото издание на кампанията, организирана от СБА. Стотина млади водачи от 6000 решиха онлайн теоретичен тест без нито една грешка или само с 1 неверен отговор. За да се класират за финалното състезание на кампанията 20-те финалисти трябваше да са се справили на теста, но също така да нямат съставяни актове за нарушения.

Финалът на "Най-добър млад шофьор на България 2020" ще се проведе на 20 септември в кв. "Бояна" до Околовръстен път, гр. София. Състезанието ще включва майсторско шофиране за време, смяна на гума, оказване на първа помощ на пострадал и др. И тази година победителят ще си тръгне с чисто нов автомобил, който да ползва безплатно 1 година. Топ 3 финалисти пък ще представят България на европейско състезание за млади шофьори в Полша през октомври.

През 2020г. кампанията се подкрепя от автомобилния състезател Екатерина Стратиева и популярните влогъри Павел Колев, Калоян Димитров - Балан, Александра Петканова и Даниел Петканов. Инициативата се провежда под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ със съдействието на Столична община, Отдел "Пътна полиция" към ГДНП и Български Червен кръст.

Официални партньори: новият представител на Jeep за България - Витоша Ауто, бензиностанции ОМВ, застрахователната компания ДЗИ и Загорка АД.