Без валежи в следващите 7 дни

Лятото продължава и в следващите дни

Непосредствено преди и навръх Съединението предстои тихо и топло слънчево време, предаде Нова тв. Температурите през деня в събота ще са между 26 и 31 градуса с най-високи стойности в Югозападна България. Вятър ще е по-осезаем в източните райони, с по-силни пориви следобед в крайните части на Североизточна България – по периферията на преминалата вече над страната област с ниско атмосферно налягане.

По крайбрежието термометрите и на въздуха, и на морската вода ще показват между 26 и 28 градуса. Вятърът ще е със силни пориви по най-северните части на Черноморието. Вълнението ще е с височина на вълните до метър, по-видими по южните брегове. В неделя и в началото на новата седмица ще е по-слабо.

Лятото продължава и в следващите дни. И в неделя, а след това и в началото на новата седмица, слънцето ще е наш постоянен спътник. Дневните температури ще се движат с леки колебания около 30 градуса – подходящо време за разходки в планината или плаж на морето. По-хладен въздух ще нахлуе от север на юг в средата на седмицата, но валежи не се очакват.