Група роми нападнаха с брадви двама мъже в Долна Митрополия

Кървавата баня е станала в центъра на града

Неприятен инцидент се е разиграл снощи в центъра на Долна Митрополия. Група роми са нападнали с брадви двама мъже на 33 и 35 години. Единият от тях е със средна телесна повреда, като в опит да се предпази, брадва е посякла ръката му и са нанесени сериозни поражения.

Кървавите сцени са станали около 22,00 часа на 7 септември в района на местен магазин, разказаха пред Plevenutre.bg очевдици. По думите им пострадалите не са провокирали с нищо бруталната агресия. Член на въпросната ромска фамилия подхвърлил реплика, на която те не обърнали внимание,с което ясно показали, че не искат проблеми. Изненадващо, обаче, минути след това около десетима роми ги връхлетяли с брадви и други хладни оръжия.

"Разбягаха се като видяха огромното количество кръв. Не може в 21 век да се случват подобни неща в нашата държава - с брадви, като диваците", ужасени са хората, станали свидетели на кървавата баня и оказали съдействие на атакуваните мъже.

Пострадалите са потърсили незабавно медицинска помощ, но им предстоят още възстановителни процедури. Сигнализирали са органите на реда и се надяват на нападателите да бъде потърсена наказателна отговорност.

Според местните жители въпросната ромска фамилия не за първи път си позволява действия над закона и недоумяват защо полицията търпи своеволията им.

До този момент от пресцентъра на МВР все още няма официална информация по случая.