Човешка небрежност доведе до редица пожари в Плевенско

Няма пострадали хора

На 12 септември пожарникари от районната служба в Плевен са загасили пожар в стопанска постройка в индустриалната зона на Долни Дъбник. Сигнал за инцидента е постъпил в 17:13 часа. Огънят избухнал, след като местен жител почистил и запалил сухи треви и отпадъци в близост. Унищожени са фураж 6 тона и 100 кв. м. покривна конструкция. Пострадали хора няма. Пожарникарите локализирали и загасили пламъците, преди да засегнат къщи в близост до произшествието.

Небрежна работа с огън станала причина за още осем пожара край Плевен - в местността „Балабаир“ до помпена станция „Дружба”, до заводи и в парк „Кайлъка“, в землищата на село Одърне, село Садовец и село Николаево, както и град Долни Дъбник и град Гулянци.

На 13 септември поради небрежност са възникнали 14 пожара в сухи треви, храсти, горска постеля и отпадъци. Инцидентите са регистрирани в землищата на село Николаево, село Крушовица, село Буковлък, село Малчика, село Борислав, село Градище, село Милковица, село Долни Вит, село Ставерци и село Божурица, в землището на град Червен бряг във вилната зона, град Никопол на улица „Димитър Благоев”,  град Кнежа в местността ”Трите декара”. Огнеборци от РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пламъците, преди да бъдат нанесени материални щети.