Стартира акция за подобряване на безопасността на движението по пътищата - pleven.utre.bg

Стартира акция за подобряване на безопасността на движението по пътищата

17 септември 2020, 12:11 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

От 17 септември до 24 септември ще се организира полицейска операция „Пешеходец“

Наблюдава се тенденция за увеличаване на тежки ПТП със загинали и ранени с участието на пешеходци. От днес до 24 септември 2020 г. на територията на страната, включително в област Плевен, ще се проведе специализирана акция за гарантиране на безопасността на движението по пътищата. Нейната основна цел е ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътни инциденти.

Контролните органи ще следят стриктно за неправилно пресичане на платното за движение и внезапно навлизане на платното от пешеходци. Ще се осъществява активен контрол за отнемане предимство на пешеходци на пешеходна пътека и за преминаване при забраняващ сигнал на светофарните уредби. Ще се прецизират маршрутите на нарядите за контрол, като се определят точки за контрол в районите на потенциално опасни пешеходни пътеки и такива с интензивно пешеходно движение, както и местата, на които се наблюдава неправилно и рисково пресичане на пътни/улични платна от пешеходци. Ще се акцентира особено върху пресичане на нерегламентирани места от пешеходци придружаващи деца.

Паралелно при извършваните проверки полицейските служители ще извършват и своевременни справки за евентуално наличие на неплатени глоби и невръчени електронни фишове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета