Благотворителен маратон ще се проведе в Плевен - pleven.utre.bg

Благотворителен маратон ще се проведе в Плевен

18 септември 2020, 13:52 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Трасето с общо 3 километра дължина включва бягане и търсене на скритите символи на градa

На 3 октомври 2020 г. на площад "Възраждане" в град Плевен ще се проведе първото издание на благотворителния маратон FUN RUN KIDS. Трасето с общо 3 километра дължина включва бягане и търсене на скритите символи на град Плевен. По време на събитието за участници и гости ще има музикална програма, кулинарна работилница и томбола с награди. 

Мисията на FUN RUN KIDS е да приобщи деца и възрастни хора с увреждания, да промени широките обществени нагласи към тях и да покаже, че активният и пълноценен социален живот може да бъде достъпен за всеки.

Организатори на събитието са едни от най-големите и активни фондации, сдружения и социални предприятия в страната: JAMBA (Фондация “Сошъл Фючър”), Фондация “Светът на Мария”, социално предприятие Айс-Оупън ЕООД, Национален алианс за социална отговорност в партньорство със Сдружение "Аутизъм днес", БАЛИЗ - Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Ултрамаратонецът и треньор Краси  Георгиев и влогърката Криси Колева от “Вкъщи с Криси” са лицата на събитието. Двамата имат мисия да споделят за ползите от активния начин на живот, здравословното хранене и многообразието.

Събитието обещава вълнуващо преживяване за всички деца и родители.

Регистрацията за участие е безплатна.

Дата и място на събитието: 3-ти октомври, от 10:30  ч. до 14:30 часа, площад „Възраждане“, Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета