Областна администрация подкрепя работата на фондация "Аз съм Кайлъка" на певицата Люси Дяковска

Знаем много добре какъв е пътя още догодина парк "Кайлъка" да бъде още по приветлив и по-приятен, заяви Люси Дяковска

Заместник-областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов декларира пълната административна подкрепа на областна администрация в работата на фондация "Аз съм Кайлъка" на певицата Люси Дяковска. Д-р Трифонов присъства на първата среща на фондацията с обществеността на Плевен, на която хората бяха запознати както със защитената местност, така и с визията за бъдещите дейности на фондацията.

Люси Дяковска, Мирослав Грозданов и Десислава Иванова – това са имената на тримата ентусиасти, дали живот на фондация "Аз съм Кайлъка".

"Преди 10 години се случва нещо много добро. С много добра инициатива на Плевенска областна администрация за първи път се прави План за управление, за да може в следващите години всички, които искат да работят за този Кайлък да имат един наръчник, правила, по които всички да се ръководят.”, каза Люси Дяковска. Tя сподели с присъстващите как се е родила идеята за създаването на фондацията и подкрепата, която е получила от областния управител, за да стартира.

"Днес три месеца по-късно, обстойно познаваме видимите проблеми на парка, както и невидимите такива, защото те също са много. Знаем много добре какъв е пътя още догодина парк "Кайлъка" да бъде още по приветлив и по-приятен. Пътят към пълното възстановяване на парка е много по-дълъг, отколкото на нас ни се иска, но той е ясен.”, каза Люси Дяковска.

В изказването си заместник областният управител д-р Красимир Трифонов бе категоричен, че идеята за възстановяване на парка е заредена с много емоция, "а всяко нещо, заченато с любов е наистина стойностно", посочи Трифонов. По думите му единственият недостатък на този наистина добър план за управление на Кайлъка е липсата на финансиране за осъществяване на дейностите. "Енергията, която има Люси и младите хора в управителния съвет на фондацията е наистина огромна. Тук заявявам, че  могат напълно да разчитат на нашата подкрепа като представители на държавата. Ще положим всички усилия, ще се изразя образно, да направим пистата й по-бърза, за да стигне по-бързо до крайната цел – да запазим, възстановим и развием парка – белият дроб на Плевен.  "Кайлъка" има потенциал да бъде атракционът на Плевенска област”, каза още заместник-областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов.