Бойко Борисов инспектира строителството на "Хемус" (Видео)

Министър-председателят бе посрещнат с овации и скандирания "Бойко! Бойко! Бойко!"

"Изключително съм доволен от работата на строителите по отсечката на АМ "Хемус" от пътен възел "Боаза" до разклона Плевен-Ловеч. Всеки ден, камък по камък - буквално разрязват планината." Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството на магистрала "Хемус" в района на Плевен и Ловеч. Там той бе посрещнат от десетки души с аплодисменти и възгласи: "Бойко!" и "Никаква оставка!".

"Уникално съоръжение. Не можете да си представите какво правят българските строители от цялата страна. Уникално нещо и огромен напредък. После по тунела и моста ще се минава за 10 секунди. Като се каже Дунавска равнина и хората мислят, че е равна. Идете и кажете на младите хора тук какво се прави. Тук като гледам само в този участък са над 1000 машини", заяви Борисов. "Заслужава си от Discovery, които правят строежите, да видят този строеж, защото е рядко труден", допълни той.

"Само по 52-километровия участък на АМ "Хемус", между "Боаза" и разклона Плевен-Ловеч, има над 20 големи мостови съоръжения. Поклон пред труда на строителите. Въпреки пандемията, въпреки кризата - работата не спира", каза още министър-председателят.

Областният управител на Плевен Мирослав Петров  информира Борисов на място, че има забавяния в отчуждаването на земите. "Кметът е добър човек, седнете с него и свършете работа", отговори му Борисов.

"Нека да си прожектират филмчета на протестите, демокрация е, няма лошо", коментира темата за традиционните вече демонстрации на недоволните от властта. "На кой да се предадем. Ние искаме, но няма на кой", заяви премиерът и подчерта, че това което се прави и строи днес се прави за поколения напред. "Не сме се отчаяли, точно обратното. Много ясно се вижда едните, които работят, какво правят и какво показват, и другите какво искат. Да си кажат програмите, ако са по-добри от нашите, хората ще ги изберат - след няколко месеца идват избори", отбеляза Борисов.