Общинските съветници ще разглеждат Общия устройствен план на Плевен

Редовната сесия на Общинския съвет ще се проведе на 24 септември

Редовната сесия на Общинския съвет ще се проведе на 24 септември /четвъртък/ от 09.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова” при предварителен дневен ред от 14 точки. Като първа точка съветниците ще обсъдят  изменение и допълнение на Наредба № 2 на Общински съвет – Плевен, за опазване на околната среда в община Плевен.

Кметът Георг Спартански внася за разглеждане предложение за одобряване на Общ устройствен план на гр. Плевен и землището му на основание чл. 127, ал. 6 от ЗУТ. Планът е обсъден в две от постоянните комисии на Общинския съвет - ПК по „Устройство на територията, екология и земеделие” и ПК по „Стопанска политика и транспорт”. Процедурата по изработване на Общия устройствен план на Плевен е открита с решение на Общинския съвет през април 2008 г. Планът е възложен чрез конкурс по смисъла на Закона за обществените поръчки и Наредбата за провеждане на конкурси в устройственото планиране и инвестиционното проектиране към него. За изпълнител е избран „ТПО Варна – ГЕОАРХ” ООД. Прогнозният срок на действие на документа е 15 - 20 години, като се осигуряват резерви за развитие до 2050 г. Проектът е съгласуван със заинтересованите централни и териториални администрации, специализираните контролни органи и експлоатационни дружества.

На предстоящата сесия влиза и Годишният отчет за изпълнението на включените проекти в плана за действие за общински концесии /2018-2020 г./ и на концесионните договори за 2019 г. Ще бъдат разгледани и две предложения за предоставяне безвъзмездно за управление на части от недвижими нежилищни имоти - частна общинска собственост за нуждите на Дирекция „Социално подпомагане” - Плевен и за Областната дирекция на МВР.

Дневният ред предвижда представяне на информация за изпълнението на бюджета на Община Плевен, сметките за средства от Европейския съюз и основните показатели към средата на  тази година. Уточненият размер на общинския бюджет към края на месец юни е общо 116 507 903 лв., а отчетеното изпълнение 48 130 561 лв., което представлява 41,31 % спрямо годишния план. Изпълнението на данъчните приходи за периода е 55,54 %.