В две плевенски училища са установени ученици с коронавирус

Двете деца са добре и са на домашно лечение

Създадена е нужната координация по отношение на регистриране на положителни на коронавирусната инфекция в учебните заведения на територията на област Плевен. В това бе категоричен директорът на РЗИ-Плевен д-р Гарев на днешното заседание на областния оперативен щаб за COVID-19. Областният управител Мирослав Петров изиска актуална информация за предприетите действия и актуалната обстановка от началото на учебната година.

При установяването на COVID-19 инфекция при две деца от две плевенски училища - НУИ и Езикова гимназия, от РЗИ – Плевен са направени 60 PCR теста, които са отрицателни. Чакат се резултатите от още 3-4 проби, уточни д-р Гарев. Иначе двете деца са добре и са на домашно лечение.

Началникът на РУО Плевен Албена Тотева потвърди, че директорите на учебните заведения на територията на област Плевен са подготвени да реагират своевременно и ефективно при съмнения за COVID. Ясен е алгоритъмът на работа. Работи се в добро и ползотворно сътрудничество с РЗИ – Плевен.

По време на заседанието на щаба областният управител Мирослав Петров постави въпросът и за превантивните мерки срещу коронавируса по повод предстоящите частични избори в с.Бохот на 27-септември. Дискутирани бяха възможностите за гласуване на трудно подвижни хора в мобилни секции. На този етап в ОИК няма подадени заявления за разкриване на мобилна секция, но окончателно това ще стане ясно в петък.