Полицията удари канал за нелегални цигари, замесен е 33-годишен плевенчанин

Иззети са общо 17 бокса с 8 500 цигарени кутии, съдържащи 170 хиляди къса

Престъпна схема за износ на нелегални цигари за Европа разкриха служители на икономическа полиция. Те предприели проверка във връзка с получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните на столичното дружество без негово знание и съгласие.

В хода на проверка в складова база на бул. "Дунав" под тепетата в момент на изпращане на пратка е установен 33-годишен плевенчанин с инициали И. М. И. Мъжът управлявал микробус "Фолксваген Транспортер" в който били открити 4бр. палети с опаковани кутии за инструменти, готови за изпращане. В металните кутии, които били заключени, старателно били скрити картонени кутии с цигари Dunhill с български акцизен бандерол. Иззети са общо 17 бокса с 8 500 цигарени кутии, съдържащи 170 хиляди къса. За случая е уведомена пловдивската митница и РП Пловдив.

Автомобилът, натоварен със стока е транспортиран до митницата с оглед вземане на отношение по административен ред, а от отдел Икономическа полиция започва проверка по преписка с оглед установяване на данните за извършеното престъпление.