Тежка катастрофа в Плевенско, пожарникари вадиха пострадала 33-годишна жена

Настанена e в Неврологична клиника при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен

Шофьор на лек автомобил "Фолксваген Голф" пострада при катастрофа в село Рупци. Сигнал за настъпилото произшествие е постъпил в РУ Червен бряг вчера около 10:35 часа.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед, при който е установено, че на кръстовище в село Рупци  след сблъсък на два автомобила "Фолксваген Голф" и „Алфа Ромео“, е пострадал единият от шофьорите. Водачката на „Фолксваген“ – 33-годишна от село Рупци, е транспортирана в ЦСМП -  Плевен за медицински преглед. Настанена e в Неврологична клиника при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен - без опасност за живота с контузия на главата и мозъчно сътресение. Другият водач – 25-годишен от село Ракита, е изпробван за алкохол с техническо средство „Дрегер 7510", като уредът е отчел отрицателен резултат. Издаден е талон за медицинско изследване. Съдействие за изваждане на пострадалата от огънатите ламарини е оказано от служители на РСПБЗН – Червен бряг.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, буква "б", във връзка с чл.342 ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. За изясняване на обстоятелствата около пътното произшествие работата продължава разследващ полицай.