Още 20 медала в колекцията на плевенския шотокан карате клуб "Спартак 14"

Отлично представяне плевенчани на Държавното първенство

В столичната зала "Асикс Арена" се проведе Държавното първенство по Шотокан за юноши и девойки, младежи и мъже и жени. Плевенският шотокан карате клуб "Спартак 14" взе участие с 18 състезатели във всички възрастови групи и се завърна с 3 златни, 8 сребърни и 9 бронзови медала. Това информират от клуба.

Юношите и девойките от 12 до 15 години дадоха отличен старт на състезанието за клуба. Великослав Василев, Стефани Иванова и отбора в тази възраст (в състав: Великослав Василев, Даниела Дуканова, Стефани Иванова и Тихомир Тодоров) завоюваха титлите и станаха Държавни шампиони в своите категории в дисциплината шобу кумите. Даниела Дуканова – шобу кумите, Тихомир Тодоров и Даяна Дерекова – в ката, са вицерепубликански шампиони. Бронзовите медали спечелиха Симеон Симеонов – в двете дисциплини, Тихомир Тодоров и Елица Станчева – шобу кумите. Отборът ни при 14-15 годишните в състав Мариян Тодоров, Елица Станчева и Симеон Симеонов грабнаха Вицерепубликанската титла на шобу кумите.
При младежите от 16 до 20 г. Габриел Рупчански - в шобу кумие и Гергана Атанасова- в шотокан ката са Вицерепубликански шампиони. Илхан Василев, Цветомир Симеонов и Венелин Ангелов са бронзови медалисти. Отборът на Спартак при младежите се класира на 2-ро място в дисциплината шобу кумите. Те се състезаваха в състав: Габриел Рупчански, Гергана Атанасова, Васил Брайков, Илхан Василев и Венелин Ангелов.

В най-голямата възраст – при мъже и жени, отлично представяне направи Ивайло Боев. В категория над 80 кг. при мъжете, се класира на 2 място и с това си класиране даде сериозна заявка за бъдещата си спортна кариера. В дисциплината джу кумите отново при мъже се класира трети. Ивайло успешно съчетава обучението си в Медицинския университет , специалност „Медицина“ и спорта за високи постижения. Бронзов медал при жените в дисциплината Асай рю ката завоюва Йоанна Куманова, а в шотокан ката е четвърта. На 5-то място в шобу кумите се класира Елка Панайотова, за която това беше първо участие в най-трудната възрастова група.