Денят на народите в МУ-Плевен представя 8 националности на 17 октомври

154 чуждестранни студентите на висшето училище ще представят своите държави

На 17 октомври, събота, от 11.30 ч до 15.30 ч, дворът на Ректората на МУ-Плевен ще се превърне в сцена, на която 154 чуждестранни студентите на висшето училище ще представят своите държави – различни култури, облекло, история, народни песни и танци. Това разнообразие от изпълнения на студенти от 8 националности – България, Бангладеш, Япония, Пакистан, Индия, Италия, Непал, Африка - ще се разгърне по време превърналия се в традиция за висшето училище Ден на народите (International Day).

Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на Ръководството на университета.

Целта е студентите да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави, вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, за да живеят и учат заедно по-лесно.

Денят на народите и тази година е посветен на благородна кауза. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за консумативи на Вирусологичната лаборатория на МУ-Плевен.

Станете част от Празника на различните култури в Деня на народите на 17 октомври в МУ-Плевен!