Слънце и есенни дъждове ще се редуват в следващите дни

По пътищата се очакват мъгли с понижена видимост

Краят на тази седмица ще е слънчев с рехава облачност и сутрешни мъгли в низините, котловините, и покрай водоемите. Вятърът в неделя ще е сравнително слаб, с малко по-силни пориви в Югозападна България следобед. Температурите – между 20 и 25 градуса.

В планините – без валежи, но с по-динамична облачност и умерен вятър. Температури – от 8 градуса по високите части до към 15 в ниското. Около крайбрежието термометрите ще показват между 21 и 23 градуса.

Времето ще се запази така и в понеделник през деня, предаде Нова тв. Вечерта и през нощта обаче над Балканите ще преминава по-хладен въздух. Средиземноморски циклон и неговият студен фронт ще донесат поредна доза есенни дъждове във вторник. Валежите ще се движат от запад на изток, придружени със силни пориви на вятъра.

В сряда и четвъртък облачността ще е незначителна с повече слънце, но с по-ниски температури. В сутрешните часове ще има условия за мъгла и понижена видимост. В петък и събота отново ще се усили вятърът и ще паднат есенни дъждове на много места в страната, а по високите планини ще прехвърчи сняг.