"Топлофикация - Плевен" има готовност да стартира новия отоплителен сезон

От днес започна запълване на сградните инсталации за отопление

"Топлофикация- Плевен" ЕАД има готовност да стартира новия отоплителен сезон, информират от дружеството. Съгласно нормативната уредба общото включване на отоплението в гр. Плевен може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и дългосрочна прогноза от НИМХ за застудяване. Дружеството следи постоянно прогнозата за времето и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания.

"Напомняме на клиентите си да приключат всички ремонти по отоплителните тела и вътрешните инсталации на сградите", подчертават от "Топлофикация- Плевен" .

"Топлофикация-Плевен" ЕАД започва запълване на сградните инсталации за отопление от 12.10.2020г. (понеделник). Необходимо е вентилите на радиаторите в топлофицираните имоти да бъдат отворени максимално, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните инсталации. Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, клиентите трябва да се свържат и информират топлинния счетоводител, обслужващ сградата.

"Топлофикация-Плевен" припомня, че има възможност, при желание от страна на всички живущи в етажната собственост, да поискат пускане на отоплението преди настъпването на трайно застудяване и общото включване на отоплението. За целта е необходимо да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранно включване на отоплението. Детските градини, училищата и здравните заведения, както и административните и офис сградите също могат да поискат предварително включване на отоплението. Необходимо е директорът да изпрати писмено заявление в дружеството.