Моторист е с опасност за живота след удар с кола на кръстовище в Плевен

Пострадала е и спътничката му

На 12 октомври, около 12.25 часа, на кръстовище, образувано от ул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Странджа“ лек автомобил „Сеат Алхамбра“, управляван от 52-годишен правоспособен водач, при завой надясно, включвайки се в движението,  отнема предимство на мотоциклет „Ямаха  Р 1“, управляван  от 29-годишен от Плевен, който се удря в  предна лява странична част на лекия автомобил.

Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал мотоциклетистуъ, който е транспортиран в спешно отделение към УМБАЛ  - Плевен. Установена е фрактура на долен крайник, фрактура на три прешлена на гръбначен стълб и контузия на бял дроб. Същият е настанен за лечение с опасност за живота. Пострадала е и возещата се пътничка на 34-години от задна седалка на мотоциклета, с фрактура на долен десен крайник, настанена за лечение, без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил е с отрицателна проба за алкохол, на мотоциклетиста е взета кръвна проба за химически анализ. Уведомен  е прокурор за престъпление по чл. 343 , ал. 3 б. „А“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.