До 30 октомври се набират преброители и контрольори за Преброяване`2021 - pleven.utre.bg

До 30 октомври се набират преброители и контрольори за Преброяване`2021

15 октомври 2020, 11:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Преброителите ще бъдат ангажирани от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя

Във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г. временната Общинска преброителна комисия – Плевен, обяви процедура по набиране и подбор на регистратори.

В срок до 30 октомври 2020 г. кандидатите трябва да подадат заявление (по образец), придружено от автобиография (по образец), копие от диплома за завършено образование, документ, удостоверяващ IBAN, и цветна снимка на фотохартия с размери 3.0 х 3.8 см в Центъра за административно обслужване на Община Плевен, пл. „Възраждане” № 4, съгласно приложенията.

Документите за кандидатстване може да бъдат изтеглени и от сайта на Преброяване`2021 на Националния статистически институт.

Задължителни изисквания за кандидатите за преброители и контрольори са:

• да са навършили 18 години, да имат минимум средно образование;

• да не са осъждани или поставени под запрещение.

Преброителите ще бъдат ангажирани от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък.

Общинската преброителна комисия информира кандидатите за преброители и контрольори, че от тях се очаква да извършат голяма по обем и отговорна работа в определения от закона срок. Заплащането на труда им ще бъде директно обвързано с качеството на попълнените от тях преброителни карти и броя на лицата, сградите и жилищата в преброителния им участък.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета