Легендарният Димитър Пенев представя биографичната си книга в Плевен - pleven.utre.bg

Легендарният Димитър Пенев представя биографичната си книга в Плевен

15 октомври 2020, 12:09 | plevenutre.bg

Книгата ще бъде представена на 16 октомври от 17.30 часа в зала "Катя Попова"

Биографичната книга "Стратега"” на Димитър Пенев ще бъде представена в Плевен на 16 октомври, петък, от 17.30 часа в зала "Катя Попова". Най-легендарният футболен треньор на България чества 75-годишен юбилей с луксозна биографична книга в две издания. "Стратега", както е и прякорът на легендата, е писана в съавторство с журналиста Иво Тонков като творческият им тандем работи заедно около една година.

Дизайнът на томчето е дело на Тодор Манолов. Луксозната цветна биография излиза с логото на Книгомания и е с твърди корици, с високо полиграфическо качество. Съдържа 268 страници, включва над 200 снимки, някои от които се публикуват за първи път. Колекционерското издание, което е в лимитиран тираж, е допълнено с три пощенски картички с фотографии на Пената от различни години, както и с негов автограф. Предговори за "Стратега" пишат специално журналистите Ефрем Ефремов и Георги Атанасов, а първите положителни отзиви са на Ники Кънчев, Станимир Бакалов, Данаил Кънев, Венци Мицов и Теодор Борисов.

"Дано днешните младежи имат повече идоли, каквито имаше навремето – личности, заради които да идват на стадиона. Тогава много неща ще се променят. Аз съм част от България и България винаги ще бъде част от мен!”, започва биографията си Димитър Пенев. Почитателите ще прочетат за детските му години в Мировяне, за различните перипетии в кариерата му като футболист и треньор, за годините, когато е част от „Локомотив” - София, за славното време в ЦСКА, треньорските успехи и Световното първенство по футбол от 1994 г., за семейния живот и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета