Две университетски клиники в Плевен са под карантина заради COVID-19 - pleven.utre.bg

Две университетски клиники в Плевен са под карантина заради COVID-19

15 октомври 2020, 15:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

От днес нова ученическа паралелка в Плевен е поставена под 14-дневна карантина

Две университетски клиники са поставени под 24-часова карантина в Плевен. Причината - установен случай на коронавирус. За това информира пред БТА Момчил Цветков - говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски".

Един лекар анестезиолог е дал положителна проба за COVID-19 и това  е причина клиниките по онкохирургия и онкогинекология да бъдат поставени под карантина. Медикът се чувства добре и не е хоспитализиран, уточняват от лечебното заведение. Извършва се цялостна дезинфекция, като за 24 часа са спрени и плановите операции в двете клиники. Персоналътсъщо се тества за коронавирус.

Към момента в УМБАЛ - Плевен са настанени за лечение 15 пациенти с коронавирус, двама са в интензивно отделение.

Междувременно стана ясно, че от днес нова ученическа паралелка в Плевен е поставена под 14-дневна карантина заради регистриран случай на COVID-19. Така до момента общо пет класа от различни училища в областния град са поставени под карантина.Коментари (2)

Потребител
Гражданин
Индийците и всички други примати, които нямат абсолютно никаква хигиена и вонят от 2 метра, са от МУ и разнасят COVID19, не само във всички болници, в които ходят на практика, а из целия град!
15 октомври, 22:00 ч.
Потребител
стегнете мерките
Вижте в дискотеките какво става!!
15 октомври, 15:13 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета