Пилотен курс по авиационен технически английски се проведе във ВВВУ "Георги Бенковски"

Успешно завършилите получиха удостоверенията си

Ден преди да отбележим празника на ВВС, успешно завършилите пилотния курс по авиационен технически английски получиха удостоверенията си. Заместник началникът на ВВВУ "Г. Бенковски" по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Андриян Колев връчи документите на първите 15 офицери и сержанти от системата на ВВС, на които предстои обучение по усвояване на новата авиационна техника в САЩ.

В продължение на пет седмици преподавателите от Департамент "Природни и хуманитарни науки" – Ваня Кацарска, Явор Върбанов, Павлина Дачева, Миглена Мирчева и Детелина Кузева обучаваха курсистите в усвояване тънкостите на техническия английски език. 150-те часа са разпределени по модули, по системите на самолета – авионика , двигатели…

Интерес е предизвикал учебен час с онлайн гост-лектор, специалист по авиационни двигатели, полковник доцент Бела Варга от Авиационния институт към Националния университет за държавни и обществени науки, Унгария.

Майор Дилян Неделчев от авиобаза Граф Игнатиево беше ръководител на групата, която е била с много добра основна подготовка по английски език и членовете й мотивирани да повишат специфичната си езикова култура.

Още 50 военнослужещи от ВВС предстои да преминат през курс по авиационен технически английски във ВВВУ "Георги Бенковски".