Министър Ангелов: Областните щабове ще наложат мерки при нарастване на броя на болните от COVID-19 - pleven.utre.bg

Министър Ангелов: Областните щабове ще наложат мерки при нарастване на броя на болните от COVID-19

16 октомври 2020, 14:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ВМА

Правителството планира от 10 на 25% да достигне нивото на ваксинираните противогрипно пенсионери

Възможно е при продължително нарастване на броя на болните от COVID-19 областните медицински щабове да предприемат допълнителни организационни действия за ограничаване на заразата по места, посочи министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов по време на парламентарен контрол.

"Правилното прилагане на мерките от обществото ни има ключова роля за успеха в борбата с инфекцията“, увери министър Ангелов, цитиран от tribune.bg.

По думите му няма лечебно заведение в страната, което да е имало нужда от защитни средства и да са били заявени в регионалната здравна инспекция, а тя да не е удовлетворена. Здравният министър призова, ако има сигнали за липси на защитни средства, да бъдат подадени.

Относно осигуряването на безплатни ваксини срещу грип за пенсионери над 65 години, министър Ангелов посочи, че в края на 2019г. едва 10% от тях са се ваксинирали. Той посочи, че в тази връзка правителството планира до 2022 г. от 10 на 25% да достигне нивото на ваксинираните противогрипно пенсионери.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета