Захлаждането продължава в следващите дни - pleven.utre.bg

Захлаждането продължава в следващите дни

18 октомври 2020, 12:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

В понеделник и вторник температурите ще падат надолу

Захлаждането продължава в следващите дни, съобщава Нова тв. В последния ден на тази седмица термометрите ще се колебаят между 13 и 18 градуса. Вятърът – северозападен и студен. Около водоемите в Южна България сутринта е възможно видимостта да е намалена. Валежи през деня – съвсем слаби и на изолирани места в южната половина на страната.

В планините остава студено и ветровито с температури следобед между 3 и 9 градуса. По най-високите върхове в Югозападна България ще прехвърча сняг.

В понеделник и вторник температурите ще падат надолу. Застудяването ще е по-осезаемо сутрин и вечер, когато стойностите на термометрите ще са между 0 и 5 градуса. Ще има условия за есенни слани. Следобедите градусите няма да надвишават 15-16 градуса. През втората половина на следващата седмица слънцето ще е повече, ще се стопли с няколко градуса. Следващ период с превалявания се очертава около 25-26 октомври.

От 21 до 25 октомври се очакват смущения на магнитното поле на Земята. Магнитните бури се усещат от хората с лабилно здраве – възможни са прояви на безсъние, неразположение, тревожност и главоболие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета