НЧ "Съгласие 1869" кани на най-новия си спектакъл "Който учи, ще сполучи" - pleven.utre.bg

НЧ "Съгласие 1869" кани на най-новия си спектакъл "Който учи, ще сполучи"

19 октомври 2020, 12:29 | plevenutre.bg

С много песни и танци на училищна тематика, децата ще отбележат Деня на народните будители

"Който учи, ще сполучи" – това е заглавието на най-новия спектакъл на трите формации при НЧ "Съгласие 1869" – Балетната школа, Вокална група "Арлекино" и Фолклорен ансамбъл "Мизия". С много песни и танци на училищна тематика, децата ще отбележат Деня на народните будители. Проектът се реализира със съдействието на Община Плевен.

Заради епидемичните изисквания, на 2 ноември ще се състоят две представления – от 17,30 и от 19,30 часа. Входът е с безплатни пропуски, които можете да получите от Касата в читалището, ет. 3, всеки работен ден от 11,00 до 18,00 часа.

А какво ще видите? Весели детски истории, пресъздадени чрез музика, песен и танц, ще припомнят за приятните моменти от училищния живот, от които децата бяха лишени по времето на епидемията от коронавирус, както и нетърпението отново да бъдат преживени тези емоции, когато всичко лошо свърши. На финал ще прозвучи нова авторска песен, записана с ВГ „Арлекино“ „Буквите”. Това е и акцентът в спектакъла – без писменост ние не бихме били това, което сме.

Концертът, изнесен за празника на Народните будители, е и благодарност и поклон към учителите.

"Благодарим на ръководителите на трите школи – Виолета Боянова, която освен че вдъхновява арлекинчетата да дадат най-доброто от себе си, е и сценарист на спектакъла; на Маня Николова, която измисли красивите танци на балерините и репетиторите Валя Козовска, Оля Стоянова и Вилияна Тодорова; на Михаил Денев и Биляна Денева, които включиха фолклора с изпълненията на мизийчетата", отбелязват от читалището.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета