Спартак издържа само една четвърт срещу Балкан

В зала „Балканстрой“ плевенчани отстъпиха на обезкървения си съперник с 61:102

Спартак Плевен съумя да окаже съпротива само 10-на минути при домакинството си на Балкан в мач от втория кръг на НБЛ. В зала „Балканстрой“ домакините отстъпиха на обезкървения си съперник с 61:102. Мачът бе първи за Балкан за новия сезон у нас, след като двубоят им от първи кръг с Черноморец на два пъти бе отлаган, съобщават от сайта на федерацията.

Мачът бе равностоен само в първата четвърт, когато след добри отигравания на Цветослав Острев и добра стрелба от далечна дистанция плевенчани успяха да се държат близо до съперника си. Играта вървеше на високи обороти и въпреки грешки и от двете страни, се получаваше приятен за гледане двубой. До почивката ботевградчани успяха да наложат постепенно волята си и след края на полувремето имаха вече 16 точки аванс. Ситуацията за домакините се утежни още повече през третата част, когато вкараха само 8 точки, а до края ботевградчани успяха да запазят ритъма си и да спечелят.

Давонте Джордан бе най-точен за успеха с 18 точки. Таджуан Ейджи бе властелин под кошовете и завърши със 17 точки и 14 борби. По 16 точки нанизаха Николай Грозев и Крис Минков. Димитър Димитров се отличи с 12. Първи три точки при мъжете в НБЛ вкара талантът от школата на Балкан Илиян Пищиков. В групата се върна Божидар Аврамов, който блесна с 5 асистенции.

За домакините без смяна играха Николай Маринов и Димитър Маринчешки. Маринов завърши с 19 точки, а Маринчешки – с 6 точки и 11 борби. Дяковски отново не разчита на контузените Радослав Кочев и Венелин Христов.