Няколко души са задържани в Плевен при акция срещу наркотиците

Криминалистите са открили две гранати в хода на проверките

На 20 октомври е проведена специализирана полицейска операция на територията на гр. Плевен от служители на Второ РУ. В хода на операцията е проверен 33-годишен мъж, който предал доброволно два хартиени свитъка с бяло прахообразно вещество /с тегло около 2 грама/, по негови данни метамфетамин /пико/. Последвали процесуално следствени действия в дома му, където в таванско помещение криминалистите открили полиетиленов плик, съдържащ зелена тревиста маса, блистери с 47 хапчета  „Ривотрил“,  шише ацетон , една кана с бял прах. В полиетиленов плик били намерени и два овални червени на цвят предмета, наподобяващи гранати.

Местопроизшествието е обезопасено и поставено под охрана от служители на Второ РУ Плевен, до пристигане на група за обезвреждане от МВР.

Мъжът е задържан, предстои назначаване на физико-химическа експертиза, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А,ал.1 от НК, работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

В хода на операцията е засечен и 25-годишен мъж, който доброволно предава самозалепващ се плик с около 3 г жълтеникаво кристалообразно вещество.

При претърсване на адрес в Плевен, в едно от помещенията полицейските служители установили три лица, които при вида на униформените опитали да хвърлят на земята свитък с около 6 г бяло кристалообразно вещество, както и кутия от цигари с плик, с 10 г от същото съдържание, по данни  на лицата - ПИКО. Тримата също са задържани със заповед за 24 часа, а действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство  за престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК, под ръководството на прокуратурата.