Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си във ВВУБ – Долна Митрополия - pleven.utre.bg

Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си във ВВУБ – Долна Митрополия

22 октомври 2020, 13:35 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ВВУБ – Долна Митрополия

Тяхното обучение се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов

Във Военновъздушна учебна база гр. Долна Митрополия бяха връчени удостоверенията на специализантите, успешно завършили курсове за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Авиационно – технически специалисти” и специалисти в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”.

Тяхното обучение се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов. Главната цел на курса „Авиационно-технически специалисти” е обучаемите да придобият общи и тясно профилирани знания относно заеманата длъжност като специалисти по експлоатация и ремонт на летателните апарати и авиационни двигатели, авиационно въоръжение, радиоелектронно оборудване на летателния апарат и специалисти по авиационни електроприбори и автоматични системи.

В часовете по теоретична подготовка курсистите придобиха знания за основните дейности на авиационно–техническите формирования, техническата експлоатация на авиационната техника, правилата за работа с контролно-измервателната апаратура и специализирания инструмент, оборудването и въоръжението, както и изискванията за водене на експлоатационно – техническата документация. По време на практическите занятия курсистите се запознаха с процеса по поддържането експлоатацията и ремонта на авиационната техника и придобиха умения за работа със специализираната апаратура.

В хода на подготовката специализантите показаха висока мотивация и стремеж към усъвършенстване. Потвърждение на това са постигнатите резултати от теоретичните и практически изпити. Курсът завърши със среден успех Отличен 5,50.

Много добри резултати показаха и специализантите от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”. Те усвоиха знания и умения за експлоатация на комуникационна и навигационна техника, правилата за използване на контролно – измервателната апаратура, работа с наземни авиационни УКВ радио-средства и системи за обективен контрол. Средният успех на курса е Мн. добър 5,25.

Заместник-командирът по летателна подготовка - подполковник Пламен Ковачев връчи удостоверенията на специализантите. В обръщението си към тях, той изтъкна важността на обучението като съществен етап от професионалното им развитие. Поздрави ги за проявената отговорност и стремеж към усъвършенстване, и им пожела успешна и безаварийна работа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета