Нови противоепидемични мерки се въвеждат в лечебните заведения - pleven.utre.bg

Нови противоепидемични мерки се въвеждат в лечебните заведения

23 октомври 2020, 22:16 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Mинистърът на здравеопазването с нова заповед

Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

В болниците в областите със заболеваемост от 60,0 до 119,9 души на 100 хил. население се преустановява плановата оперативна дейност. Тези лечебни заведения са задължени да разкрият COVID структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат.

Забраната, съответно за планов прием и планова оперативна дейност, не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение.

Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес Заповед № РД-01-619/23.10.2020 г. Заповедта влиза в сила от 25 октомври (неделя).

В същата заповед се посочва още, че областните управители и органите на местно самоуправление създават необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки, както и че имат право да въвеждат допълнителни мерки.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук.Коментари (1)

Потребител
ДаГъЕ
Е, сега вече ще се мре яко!
23 октомври, 22:20 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета