След отказ да бъде приет в болница: Мъж от Плевен със симптоми на COVID-19 почина - pleven.utre.bg

След отказ да бъде приет в болница: Мъж от Плевен със симптоми на COVID-19 почина

24 октомври 2020, 22:35 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Обяснението било, че няма свободни легла

Дъщерята на починал възрастен мъж от Плевен разказва, че заради все още неизлязъл резултат от PCR тест за COVID-19, баща й не бил приет в Университетската болница в Плевен, с обяснението, че няма свободни легла. Оттам отговориха, че това е невъзможно и ще направят проверка по случая, съобщава БНТ.

Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща й получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

В неделя сутринта обаче получил и задух, загубил вкус и обоняние. С линейка го закарали в Университетската болница в Плевен, където, според документите, бил прегледан от пулмолог.

"След това, около 1 часа, не мога да кажа точно, ме извикаха вече във фоайето. Обясниха ми, че ще го изпишат. На което абсолютно се възпротивих, казах, че той е зле, не може да диша и не може да го изписват. Те ми обясниха, че са му сложили Урбазон, че е бил на кислородна маска, и би трябвало вече да е по-добре", каза Ралица Окова.

От болницата обяснили на Ралица, че са взели на баща й проба за PCR тест и трябвало да изчакат резултата.

"Изписваме го, защото в отделението, в което са пациентите под въпрос с COVID-19 няма места. И ако на утрешния ден има резултат и той е положителен, биха могли да го приемат в Инфекциозно отделение", заяви Ралица Окова.

Закарали го с линейка до вкъщи, но мъжът вече трудно се движел. Докато изкачвал стъпалата на блока, на 2-рия етаж той изгубил сили и паднал. Веднага извикали друга линейка, защото в тази нямало нито апаратура за реанимация, нито носилка. Междувременно лекарката от Спешна помощ му направила сърдечен масаж, но той починал.

"Поклон до земи на българските лекари. Аз смятам, че системата тука им е вързала ръцете. Не знам точно. Искам истината", заяви Ралица Окова.

От Плевенската болница заявиха, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде върнат, но ще направят проверка в понеделник. Ралица Окова вече си е наела адвокат.Коментари (3)

Потребител
Корумпиран Доктор
В Плевен са най-корумпираните доктори в цяла България!
С всеки изминал ден го доказват, като дори вече в София се е разчуло!
Абсолютни измамници на които не им пука за пациентите, а само с колко пари ще намамят близките, каква кола за над 100 000 лв ще си купят и на коя екзотична дестинация ше ходят на почивка!
Срам и Позор сте!
25 октомври, 13:11 ч.
Потребител
Мутата
Нека Анаконда и Караджейката си бачкат!
Тепърва ще ядеме дървото, ТЪПАЦИ!
Поклон пред паметта на починалия мъж...
24 октомври, 22:44 ч.
Потребител
ДаГъЕ
Системата им била вързала ръцете! Пълни глупости! Истината е, че след края на 90-те остават все по-малко знаещи и можещи лекари. Все по-алчни и безкруполни...
24 октомври, 22:41 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета