Военни от Плевен дариха кръв, помагайки на екипите на ВМА в битката за човешкия живот

Проф. Румен Попов благодари за перфектната организация в Плевен, изцяло съобразена с условията предвид пандемията от COVID-19

Десетки военнослужещи от Единен център за начална подготовка-Плевен и от Зенитно-ракетен дивизион от състава на 2-ра механизирана бригада-Плевен дариха безвъзмездно кръв, помагайки на екипите на Военномедицинска академия (ВМА) в битката за човешкия живот.

"Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от нашите мисии. В тази връзка периодично организираме кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад каузата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!", коментира проф. Румен Попов, ръководител на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Той благодари за перфектната организация в Плевен, изцяло съобразена с условията предвид пандемията от COVID-19.

Благодарност и към всички дарители, които безвъзмездно помагат за спасяването на човешки животи! В това число и на преболедувалите COVID-19, които след това даряват реконвалесцентна плазма и помагат на други да преборят заразата.

Извън акциите „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.