16 плевенски читалища ще бъдат принудени да затворят врати - pleven.utre.bg

16 плевенски читалища ще бъдат принудени да затворят врати

27 октомври 2020, 12:08 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

16 читалища от община Плевен излязоха с обща декларация

"16 плевенски читалища, сред които и най-голямото и най-старото – НЧ „Съгласие 1869“, ще бъдат принудени да затворят врати. Това декларирахме ние и колегите до всички властимащи", информираха от ч-ще "Съгласие".

Ето и пълния текст на Декларацията от читалища в Община Плевен:

„Уважаеми господа,

Наясно сте с проблема, който засяга всички читалища от община Плевен – оставени сме без средства, в период на обща финансова криза и в началото на зимния сезон. Тази ситуация се наложи след обжалването от три читалища (НЧ „Ракитин 1959“, НЧ „Пробуда 1990“ и НЧ „Цветан Спасов 1959“) на Решението на Комисията за разпределение на субсидиите, назначена със съответната заповед на кмета на Община Плевен.

Свикнали сме да бъдем забутвани в ъгъла на дневния ред на проблемите в културата. Но при тази ситуация ще бъдем принудени от 1 (първи) декември да затворим врати. Спират да работят школите и библиотеките ни, всички служители ще трябва да излязат в отпуск.

Считаме, че ще е непоправима щета, ако се допусне това да стане факт.“Коментари (1)

Потребител
Едно щастливо дете
Добре дошли в България! Държавата, в която всеки гледа да има повече за него, а никой не вижда труда на другият... Никога няма да сме обединени...и никога няма да се оцени това, което правят селските читалища, а благодарение на едно селско читалище, аз станах щастлив ЧОВЕК. В [ още... ]
28 октомври, 23:32 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета