Областният управител се срещна със собственици на плевенски заведения - pleven.utre.bg

Областният управител се срещна със собственици на плевенски заведения

27 октомври 2020, 15:17 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

На срещата присъстваха и представители на РЗИ – Плевен

Областният управител Мирослав Петров прие в кабинета си днес представители на Българската асоциация на заведенията в Плевен. На срещата присъстваха и представители на РЗИ – Плевен. Поводът бе заповедта на директора на РЗИ за осигуряване на 1,5м. дистанция между облегалките на най-близо разположените столове от две съседни маси за периода от 22.10 – 08.11., включително, с което изискване собствениците на заведения в Плевен изразиха несъгласие.

Изяснено бе, че заповедта на директора на РЗИ е в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването за прилагане на мерки съобразно отчетена 14 дневна заболеваемост на и над 60 на 100 000 население.

"Прави се всичко възможно да се балансират нещата, доколкото епидемичната ситуация позволява това. Важно е бизнесът да не спира да работи, защото това означава и сигурна заетост за хората, но съгласете се от първостепенно значение е опазване здравето на хората.”, отбеляза областният управител Мирослав Петров.

Представителите на РЗИ призоваха да се спазват разписаните мерки и подчертаха, че в лицето на собствениците на заведения в Плевен виждат партньори в тези общи усилия. Деклариран бе категоричен ангажимент за стриктното съблюдаване и прилагане на противоепидемичните мерки в заведенията. Предстои собствениците на плевенските заведения да се срещнат и с кмета на Плевен и да дискутират с него още въпроси, които касаят тяхната работа в динамичната епидемична обстановка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета