Засилен полицейски контрол за спазването на мерките срещу COVID-19 в Плевенскo

В ОДМВР - Плевен се отработват сигнали, подадени от граждани, за нарушения на мерките

Полицейските служители предупреждават гражданите да спазват ограничителните мерки заради пандемията от коронавирус. Ръководството на ОДМВР – Плевен мобилизира всички средства, с които разполага, за да помогне на населението и на регионалните институции за координиране на действията и усилията за ограничаване на разпространението на вируса.

"Нашата обща цел е да защитим живота и здравето на българските граждани, да контролираме и помагаме за спазването на противоепидемичните мерки", съобщават от дирекцията.

В цялата област се извършват полицейски проверки за носене на маски в градския транспорт и се осъществява строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки на закрити места и в големите търговски обекти.

Завишен е контролът по спазване на карантината като се извършват ежедневни проверки на лица, поставени под карантина от РЗИ - Плевен. Изяснява се дали те, напускат адресите, на които са посочили, че ще изпълняват ограничителните мерки. За констатирани нарушения се образуват досъдебни производства за престъпление по чл.355 от НК. Материалите се докладват по компетентност в Районна прокуратура – Плевен.

В ОДМВР -  Плевен се отработват сигнали, подадени от граждани, за нарушения на мерките.

Екипи на полицейски служители от ОДМВР – Плевен извършват обходи в районите на парковете и централната градска част, детските площадки и жилищните комплекси. Спрямо нарушителите ще бъдат прилагани всички законови средства.

"Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите! Погрижете се за себе си, за близките си и за околните! Борбата с вируса е отговорност за всеки един от нас!", апелират от ОДМВР.