Областният оперативен щаб ограничи работното време на заведенията

Новооткритата болница в центъра на плевенското село Тученица ще приема за лечение заболели с COVID – 19

Ограничаване на работното време на заведенията за хранене и питейните заведения - около това се обедини на днешното си заседание Областният оперативен щаб, председателстван от Областния управител г-н Мирослав Петров. Вечерният час с работно време до 22.30 часа влиза в сила от 04.11.2020 г., като ще е задължителен за кафенета, ресторанти и питейни заведения на територията на област Плевен.

След запознаване на присъстващите с актуалната епидемиологична обстановка от д-р Атанас Гарев – директор на РЗИ Плевен, беше направено предложение от д-р Владимир Андреев, за ползване на новооткритата болница за рехабилитация и продължително лечение, намираща се в центъра на плевенското село Тученица в лечението на заболели с COVID – 19. Идеята е част от диагностицираните случаи с COVID – 19 да бъдат пренасочвани натам, като по този начин да се подпомогнат болничните заведения в областния град. Решено беше да бъде сформирана работна група, която да подготви и предложи конкретни екипи за работа на новата структура.

В рамките на проведената дискусия, беше прието внесеното предложение от Областният управител г-н Мирослав Петров, за сформиране на доброволчески екипи в битката с пандемията. Доброволците ще бъдат разпределени така, че да подпомогнат работата на екипите в РЗИ – Плевен и Университетската болница в града, по предложение на директорите на инспекцията и болницата.