Проведе се заседание на областния оперативен щаб за борба с COVID-19 - pleven.utre.bg

Проведе се заседание на областния оперативен щаб за борба с COVID-19

10 ноември 2020, 14:16 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

На този етап няма да бъдат затваряни учебните заведения и няма да се преминава към дистанционна форма на обучение

Областният управител на област Плевен – г-н Мирослав Петров свика заседание на Областния оперативен щаб за борба с COVID-19 във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка. Заместник директорът на РЗИ - Плевен д-р Илиян Минчев представи актуалната епидемиологична обстановка в областта, както и справка с направените проверки и констатираните нарушения през последната седмица.

На база данните за сравнително малък брой на деца, ученици и учители от област Плевен заболели с COVID-19, Областният оперативен щаб взе решение, на този етап да не бъдат затваряни учебните заведения и да не се преминава към дистанционна форма на обучение.

Относно получено писмо с Вх.№РР-07-02-1(240)09.11.2020 г. в Областна администрация – Плевен от г-н Георг Спартански – Кмет на община Плевен, касаещо обнародвани изменения в Държавен вестник на Наредба 5 от 3 юни 2016 г за предучилищното образование, издадена от Министъра на образованието и науката , беше взето решение, РЗИ-Плевен да направи препоръка до Кмета на общината, който от своя страна да изпрати писмо до Министерството на образованието и науката, за определяне на срок за уведомяване съгласно чл. 1 (1) на Наредбата, който гласи: „§ 1. (1) През учебната 2020 - 2021 година деца, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина/училище в област, попадаща в червена или в оранжева зона съобразно критериите на Министерството на здравеопазването за усложнена епидемична обстановка, могат да отсъстват по желание на родителя след писмено уведомяване на директора.”

Във връзка с направено предложение от д-р Владимир Андреев в предишното заседание на щаба, за ползване на новооткритата болница за рехабилитация и продължително лечение, намираща се в с. Тученица за лечението на заболели с COVID – 19, сформираната работна група докладва, че към този момент това е неосъществимо, но продължава процесът на търсене и проучване на административни варианти за осъществяване на идеята.Коментари (2)

Потребител
хахаха
С тоя смешник областния дето стана за резил на кметските избори ли ще борим коронакризата бе??? Егаси трагедията!!!
10 ноември, 14:36 ч.
Потребител
гражданин
Въпрос към "великия" плевенски щаб -> Ако си направиш бърз антигенен тест и той е положителен и се скриеш от РЗИ водиш ли се заразен?
Не вярвам тези господа да имат смислен отговор...
10 ноември, 14:27 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета