Д-р Димитър Цветков: Ще издържим, нямаме право да се огънем

"Няма друго спасение, освен дистанция и ваксина", заяви председателят на личните лекари в Плевен

"Аз мисля, че не се очакваше да има такава вълна. Заради това не се взеха предварително мерки. Смяташе се, че ще избегнем такава вълна и че няма да се наложат такива крути мерки, каквито се взимат в момента. Това е обяснението за мен", заяви пред Канал 3 по повод ситуацията с коронавируса д-р Димитър Цветков, председател на личните лекари в Плевен.

"Лекарите ще издържат, защото това ни е работата. Ние трябва да издържим, нямаме право да се огънем, нямаме право да даваме назад! Ние трябва да успеем, независимо колко ще ни струва това. При всички положения ще е трудно.", коментира още д-р Цветков.

Той посъветва хората при първи проблеми да се обърнат към личния си лекар по телефона и ще получат точни указания какво да правят и какъв да бъде следващият им ход. "Смятам, че това доста ще канализира нещата", посочи д-р Цветков.

"Досега сме получили помощ в лицето на директора на РЗИ - Плевен и от депутата от ГЕРБ Пламен Тачев, който вече за втори път ни дари маски и дезинфектанти. Това са дарителите, за съжаление не са много. Призовавам и други, ако имат желание, да го направят. Ние имаме нужда от тези неща, защото всеки ден ги употребяваме", каза още председателят на Сдружението на личните лекари в област Плевен.

"Няма друго спасение, освен дистанция и разбира се - ваксина. Това е единственото спасение от вируса. Надявам се до края на следващото полугодие да има ваксина, според мен това ще реши борбата с вируса в наша полза. Но дотогава, всякакви контакти, които са излишни, трябва да бъдат преустановени. Няма друго по-ефективно действие от наша страна", обясни д-р Цветков.