Осъдиха плевенчанин, опитал да подкупи полицай с 30 лева

Крими

14-11-2020, 07:30

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шофьор се опита да подкупи плевенски полицаи с 30 лева

Наложиха му и глоба в размер на 150 лева

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против 59-гоидшния плевенчанин Т.М.М., обвинен в това, че на 27.07.2020 г.  направил опит да даде подкуп: дар – една банкнота с номинал 20 лева и една банкнота с номинал 10 лева на длъжностно лице – полицейски орган, за да не извърши действие по служба – да не изпълни задълженията си по съставяне на глоба с фиш, във връзка с извършено нарушение, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл.304а, предложение 3, във връзка с чл.304 ал.1, във връзка с чл.18 ал.1 от НК.

Съдебното заседание е било насрочено като разпоредително. В него подсъдимият е заявил желание делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като признал вината си и не искал да бъдат събирани доказателства за това. Съдът е постановил присъда, с която е осъдил Т.М.М. на наказание четири месеца лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 150 лева в полза на Държавата. Направените деловодни разноски са за сметка на подсъдимия.

Присъдата не е окончателна. Същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново, в петнадесетдневен срок, от деня на постановяването й.