Още един плевенски лекар загуби битката с COVID-19 - pleven.utre.bg

Още един плевенски лекар загуби битката с COVID-19

14 ноември 2020, 21:27 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Коронавирусът покоси един голям човек, професионалист и едно голямо сърце

Още един плевенски лекар е загубил битката с COVID-19. Тъжната вест съобщиха негови колеги в във Фейсбук.

"Плевенската академична общност загуби много добър преподавател, лекар и приятел. COVID 19 покоси един голям човек, професионалист и едно голямо сърце. Беше винаги готов да се отзове за помощ, безрезервно и с човещина. Преподавател на стотици студенти, ментор и вдъхновител за младите лекари. Спасил хиляди сърца на своите пациенти. Беше духовен човек! Оставаше силен и възвишен след преживяните много лични битки, неуспявайки да го озлобят! Сбогом доц. Йордан Узунангелов! Ще те запомня като достоен пример за колегиалност и професионализъм! Съболезнования на цялото семейство!", написа в социалната мрежа доц. д-р Добромир Димитров, зам.-декан на МУ-Плевен.

"Загубихме в тази тежка битка с коварния COVID-19 нашият колега и приятел доц. д- р Йордан Узунангелов! Кардиолог, перфекционист, учител на поколения студенти! Дълга и трудна беше борбата ти в този живот, приятелю! Всеки път побеждаваше! Моля се да е светъл пътят на неспокойния ти дух! Амин!", написа проф.-д.р Снежана Тишева.

"Почина от Ковид 19 Доц. Йордан Узунангелов - кардиолог, скъп наш приятел и колега. Данчо бе истински войн на Светлината. Благодарим ти за мъдростта, високата духовност и интелект, с които ни обогати през годините. Покой на неспокойната ти душа! Страдаме за Теб", написа д-р Божидар Парлачев.

Припомняме, че в края на миналия месец д-р Маринчо Маринов от ЦСМП-Плевен също загуби битката с коронавируса.Коментари (1)

Потребител
Пазете лекарите
Поклон пред паметта му!
15 ноември, 13:36 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета