Мъж плаши с убийство бившата си жена, нападна полицай в Кнежа

Полицаят е освидетелстван в ОСМ при УМБАЛ – „Д-р Георги Странски“ - Плевен

Вчера в Кнежа мъж нападна полицай, информират от МВР. Около 14 часа в полицията е дошла местна жителка, която депозирала писмена молба срещу бившия си съпруг за заплахи за живота и имуществото ѝ. Полицейски служители от РУ Кнежа са установили 32-годишния около 14:20 часа пред дома му в явно нетрезво състояние. Той не е бил агресивен и се разкаял за постъпката си, за което е бил писмено предупреден от униформените служители.

Минути по-късно в управлението е постъпило повторно обаждане от съпругата, че мъжът отново я заплашва с убийство, като е добавил, че не го плаши полицията.

32-годишният е доведен в сградата на управлението и при задържането е оказал яростна съпротива. Отправил е заплахи към един от служителите на реда и семейството му. После му нанесъл удари в областта на лицето.

Полицаят е освидетелстван в ОСМ при УМБАЛ – „Д-р Георги Странски“ - Плевен. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 131, ал. 2 и за престъпление по чл. 144, ал. 2 от НК. Работата по случая продължава.